Social Media
Facebook Twitter

Taalcursus Duits

Merkt u dat u ondanks uw Duitse taalkennis niet uit uw woorden komt of niet kunt zeggen wat u wilt? Dat hoeft geen probleem te zijn! Met een taaltraining van Ritter Taalcontact leert u dat wat u nodig heeft. Gedurende de les bespreek ik met u wat voor u belangrijk is en richt ons gesprek zich geheel op wat u wilt (leren) zeggen. In een vertrouwde omgeving leert u te formuleren wat u de ander wilt vertellen door te proberen en oefenen.
Ik bied u alle mogelijkheden die er zijn, want er zijn natuurlijk meerdere wegen die naar Rome leiden en zo is het ook met het formuleren van dat wat u wilt zeggen.

Maar welke vorm van taaltraining past het beste bij u? Dat is afhankelijk van verschillende factoren.

A: Intensieve taaltraining
Moet u snel de taal leren, dan kunt u het beste kiezen voor een intensieve taaltraining, namelijk één week elke dag van 9.00 tot 17.00 uur. Het voordeel van deze training is dat u in die week heel snel een grote woordenschat opbouw en dat u inzicht krijgt in de grammatica, waardoor ook uw uitspraak beter wordt.
Het nadeel van de intensieve taaltraining is dat u weer snel veel vergeet indien u de taal enige tijd niet meer spreekt, omdat de kennis in het kortetermijngeheugen is opgeslagen. Natuurlijk verliest u niet alle verworven kennis, maar het is net als bij een marathonloper die hard heeft getraind voor een marathon: als hij niet blijft trainen zal zijn prestatievermogen vanzelfsprekend achteruit gaan – en dat geldt ook voor een intensieve taaltraining.

B: Taaltraining van tien weken, één keer per week drie uur
U kunt ook kiezen om één keer per week een taaltraining van drie uur te volgen. Zo bouwt u uw taalkennis iets rustiger op, verspreid over bijvoorbeeld een periode van tien weken. Het voordeel hiervan is dat u actuele ontwikkelingen, bijvoorbeeld binnen uw bedrijf, telkens ter sprake kunt brengen en daardoor het voor u meest urgente meteen in de andere taal leert te formuleren. Veel bedrijven en zakenmensen kiezen dan ook voor deze methode.
Het nadeel is dat dingen veel herhaald moeten worden, omdat er een tijdsverloop van een week tussen de training zit. Bij een intensieve taaltraining is de uitleg logischerwijs korter, omdat de student zich sneller en gemakkelijker eerdere uitleg zal herinneren.

Met andere woorden, beide manieren van taaltraining hebben hun voor- en nadelen. U kunt zelf kiezen wat het beste bij u past. Voor u is het hoe dan ook zaak om de Duitse taal te leren, dus laten we snel aan de slag gaan!
U kunt het beste contact opnemen via het contactformulier, omdat ik vanwege mijn taalwerkzaamheden telefonisch vaak moeilijk te bereiken ben.

Ik kijk ernaar uit om u training te mogen geven.

Met vriendelijke groet,
Hildegard Ritter